Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Maan de Maaskanter

Bekijk de avonturen van Maan! Bekijk video

Op pad door Stein

Nu het RivierPark Maasvallei steeds meer in de toeristische schijnwerpers komt, ontdekken veel bezoekers de bijzondere combinatie van landschap, historische kernen en natuur van het Maasdal. Niet voor niets wordt het gebied doorkruist door nagenoeg alle grote doorgaande fiets-, en wandelroutes. Ook voor de Fietsknooppunten en de Internationale Maasfietrsroute fungeert het Maasdal bij Stein als scharnierpunt tussen de beide Maasoevers.

Om als fietser of wandelaar de weg te vinden, heeft u een gids nodig. Deze gids is Maan de Maaskanter. In de gemeente Stein zult u Maan de Maaskanter vaak tegenkomen. Niet alleen wijst hij de weg, maar ook is hij een kenner van de streekgerechten en het hier gebrouwen bier.

Maan wijst de weg

Maan komt van Herman, een typische naam in de Maaskant. Hij staat symbool voor de echte Maaskanter, een doorzetter met een koppig karakter, die echter ook van de zonnige kant van het leven kan genieten. Hij heeft eeuwenlang de Maas weerstaan en zijn brood verdiend als landbouwer in combinatie met stenen bakken.

Eén van de belangrijkste werktuigen hiervoor was de brikkevorm, die hij stevig in zijn handen heeft. Aan zijn voeten spoelt het water van de Maas, een rivier waar hij een haat-liefde verhouding mee heeft. Maan laat u zien waarom hij zo sterk verbonden is met het Maasdal. Hij zal u in het typisch Maaskants dialect met de rollende R, graag wegwijs maken!

Bekijk de avonturen van Maan!

Maan houdt wel van een goede samba zo nu en dan. Hij is dan ook blij als Carnaval Mundial weer wordt georganiseerd in Stein.

De nieuwe oogst is binnen en dat wordt gevierd. Maan geniet ieder jaar met volle teugen van Augst Cultuurfestival!

Maan gaat graag op pad in Stein en komt onderweg vaak terecht in een bijzondere activiteit, zoals bij Vrijheid Urmond!

Meer over Stein

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website