Ontdek de omgeving van Stein

Een goed bewaard geheim dat we graag met jou willen delen! Ontdek onze verscholen pareltjes! Stein. Hart van de Maasvallei.

Gemeente Stein! Waar ligt dat?

In het hart van het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei, ligt de gemeente Stein. Een waar wandelen fietsparadijs en voor velen een nog onontdekt stukje Zuid-Limburg waar je even weg bent van alle drukte. Stein is authentiek, veelzijdig en verrassend en onderscheidt zich door zijn eigen unieke, stille belevingswereld binnen het drukbezochte Zuid Limburg.

Een gebied met een bijzonder landschap

De natuurrijke schatten van Stein zijn bijzonder. Het gebied ligt voor een groot gedeelte in RivierPark Maasvallei, enkele natuurgebieden vallen onder Natura 2000. Men kan hier volop genieten van unieke bossen en kasteelparken.

Stein. Hart van de Maasvallei.

De inwoners van Stein laten graag zien hoe zij wonen en leven in het Hart van de Maasvallei. Zo ook John Willems, kunstenaar uit Stein.

Kernen van Stein

Het logo van de huidige gemeente Stein laat vijf golven zien, die symbool staan voor de vijf hoofdkernen: Stein, Elsloo, Urmond, Berg aan de Maas en Meers. Naast de vijf hoofdkernen, bestaat de gemeente Stein uit een aantal dorpjes of buurtschappen: Catsop & Maasband, Meers.

Allermooiste dorp

In 2020 werd Esloo door de ANWB genomineerd tot een van de vijf allermooiste dorpen van Nederland!

In het beschermd dorpsgezicht Elsloo leiden mooie oude straatjes je naar de maas en het majestueuze Kasteel Elsloo. Het kasteelpark is schitterend, mooi aangelegd, goed onderhouden en biedt een prachtzicht op de rivier. En een beetje fietser moet die iconische Maasberg bedwongen hebben.’ Op deze pagina laten we je kennismaken met Elsloo en nodigen we je graag uit om op bezoek te komen. Tot ziens in Elsloo!

Op pad in het Hart van de Maasvallei

Hart van de Maasvallei

Deze gids beschrijft vijf thematische wandelroutes en de mooiste fietsroute van Stein! Ervaar de diversiteit die Stein te bieden heeft. Ontdek de bijzondere verhalen en sta stil bij de schoonheid van het RivierPark Maasvallei.
Kerk Elsloo Avondrood Foto Ger Geurts

Route vol Verwondering

In de Grensmaasvallei kom je tal van bijzondere gebouwen en plekken tegen vol verhalen, maar wat doe je als de deuren gesloten zijn? Doorfietsen? Niet tijdens de Route vol Verwondering! Op meer dan 30 locaties langs de route kun je een 360-gradentour en/of een audiotour doen, een wonderlijke virtuele ervaring op je eigen smartphone. 

Er valt nog zo veel te ontdekken in Stein: