Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Wandelen en Fietsen in Stein

Beschermde dorpsgezichten, natuur en de Maas

Ontdek Stein in vijf prachtige wandelroutes en een verrassende fietsroute. Ervaar de diversiteit die Stein te bieden heeft, ontdek de bijzondere verhalen en sta stil bij de schoonheid van het RivierPark Maasvallei. Stein, stil genieten

Wandelroutes in Stein

1

Cultuurroute (9 km)

Tijdens de cultuurroute door de plaatsjes Urmond, Berg en Nattenhoven ontdek je bijzonder monumenten zoals het Terpkerkje, het veerpontje Berg aan de Maas en de Standerdmolen in Urmond. Deze route voert je verder door het prachtige gebied van het Rivierpark Maasvallei. De wandeling is ook geschikt voor rolstoelgebruikers en mensen met kinderwagens. Download de route nu gratis.

Startpunt: Sjirperspad 3, 6129 HS Urmond

Meer over de Cultuurroute
2

Gedichtenroute (6,5 km)

De Gedichtenroute rondom Elsloo is naar een idee van Jack Jacobs en met gedichten van hem ontstaan. Bij het schrijven van de gedichten heeft hij zich laten leiden door de historische rijkdommen en de natuur. Omdat de intentie van de poëzie het best tot zijn recht komt op de plek van de inspiratie, heeft zij de gedichten ook op platen laten graveren en op artistiek bewerkte arduinstenen zuilen laten bevestigen. Hierdoor kun je tijdens de route op acht unieke plekken je hart ophalen met een prachtig gedicht. Download de route nu gratis.

Startpunt: Op de Berg 1, 6181 GT Elsloo

Meer over de Gedichtenroute
3

Historisch Stein (10 km)

Tijdens deze wandeling ontdek je de historie van Stein en komt o.a. voorbij kasteel Elsloo, brouwerij de Fontein, het streekmuseum Elsloo, de historische kern van Elsloo en de ruïne van Stein. Bij Brouwerij de Fontein of bij eetcafé Auwt Aelse is het mogelijk om een kopje koffie te drinken. De route is te volgen via de blauwe paaltjes. Download de route nu gratis.

Startpunt: Steenwegstraat , 6171 Stein

 

Meer over Historisch-Stein
4

Natuurroute (10 km)

Deze route voert u door het prachtige gebied van het Rivierpark Maasvallei, een gebied dat nog volop in beweging is. Onderweg bezoek je het unieke 'Woodhenge', het Maasmonument en de Leutherhoek. De prachtige natuur zal u verrassen. Download de route nu gratis.

Startpunt: Koevaart 15, 6181 PL Elsloo

Meer over de natuurroute
5

Spirituele route (6 km)

Deze route biedt onderweg de mogelijkheid tot bezinning. In Stein zijn meerdere spirituele en religieuze plekken te bezichtigen. Bezoek eveneens het Archeologiemuseum Stein. Een museum gewijd aan de voorgeschiedenis van Stein en aan 5000 jaar grafcultuur (4500 v. Chr. tot 650 n. Chr.) De route loopt in een 8-vorm. Je kunt er dus voor kiezen om één van de twee lussen te lopen of de gehele route. Duur van de korte lus ca. 1,5 uur (5 km) en de lange lus ca. 2 uur (6 km).

Startpunt: Hoppenkampstraat 13, 6171 VN Stein

 

Meer over de Spirituele route

Met het veer de Maas over

Via het veerpontje Hoal Euver ll in Berg aan de Maas kunt u via de Maas naar België. Ideaal voor een grensoverschrijdende wandel- en of fietsroute. Wandelaars en fietsers steken gratis over, gemotoriseerde voertuigen betalen een klein bedrag.

Meer over veerpontje Hoal Euver ll

Fietsroute ‘Rondje Stein’

Fietsroute ‘Rondje Stein' is 31,4 km lang (kan ook gewandeld worden) en voert je langs de historische kernen, monumenten en landschappen binnen de gehele gemeente Stein. Deze route is tot stand gekomen met behulp van Wandelsportcentrum walking limburg.

Goed voorbereid op pad!

Historische fietstocht Maasvallei 1568

Wie nu fietst in het rustige RivierPark Maasvallei, kan zich nauwelijks voorstellen dat dit gebied een belangrijke rol heeft gespeeld aan de vooravond van de 80-jarige oorlog. In oktober 1568 stak Willem van Oranje bij Obbicht met zijn leger over de Maas. En twee edelen uit Stein, de gebroeders Diederik en Gijsbert van Bronckhorst-Batenburg, werden op 1 juni 1568 in Brussel onthoofd. Ontdek het zelf via de historische fietstocht Maasvallei 1568!

Historische fietstocht Maasvallei 1568

Ontdek Maasvallei 1568 per fiets

Hap & Stap Stein

In de groene gemeente Stein kun je culinair genieten combineren met een leuke wandeling. Wandel samen met je vrienden, familie of collega's eens de 'Hap & Stap Stein' route, een gezellige wandeltocht waarbij u op meerdere locaties van een heerlijke amuse kunt genieten.

 

Nog meer wandelplezier

Wandel - en fietsbrochure Sprankelend Stein

Meer over Stein

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website