Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Wandelen en Fietsen in Stein

Beschermde dorpsgezichten, natuur en de Maas

Ontdek Stein in vijf prachtige wandelroutes en een verrassende fietsroute. Ervaar de diversiteit die Stein te bieden heeft, ontdek de bijzondere verhalen en sta stil bij de schoonheid van het RivierPark Maasvallei. Stein, stil genieten

Wandelroutes in Stein

1

Cultuurroute (8,5 km)

Tijdens de cultuurroute door de plaatsjes Urmond, Berg aan de Maas en Nattenhoven ontdekt u bijzondere monumenten zoals het Terpkerkje, het veerpontje Berg aan de Maas en de Standerdmolen in Urmond. Deze route voert verder door het prachtige gebied van het Rivierpark Maasvallei.

Startpunt: Voet- en fietsveer HoalEuver II, Berger Maasstraat 17, Berg aan de Maas

Meer over de Cultuurroute
2

Gedichtenroute (6,5 km)

De Gedichtenroute rondom Elsloo is naar een idee van Jack Jacobs en met gedichten van hem ontstaan. Bij het schrijven van de gedichten heeft hij zich laten leiden door de historische rijkdommen en de natuur. Omdat de intentie van de poëzie het best tot zijn recht komt op de plek van de inspiratie, heeft zij de gedichten ook op platen laten graveren en op artistiek bewerkte arduinstenen zuilen laten bevestigen. Hierdoor kun je tijdens de route op acht unieke plekken je hart ophalen met een prachtig gedicht. Download de route nu gratis.

Startpunt: P-plaats Terhagen, Terhagen 1, Elsloo

Meer over de Gedichtenroute
3

Historisch Stein (9 km)

Dat de fraaie plaats Stein en het naburige Elsloo een lange geschiedenis hebben, ziet u aan de interessante bezienswaardigheden op deze wandelroute. Tijdens deze wandeling loopt u een stuk boven langs het Julianakanaal met uitzicht op het steile talud en de natuur van de Scharberg. Verder ontdekt u de historie van Stein en komt o.a. voorbij kasteel Elsloo, brouwerij de Fontein, het streekmuseum Elsloo, de historische kern van Elsloo en de ruïne van Stein. 

Startpunt: P-plaats Terhagen, Terhagen 1, Elsloo

 

Meer over Historisch-Stein
4

Natuurroute (13,5 km)

Deze TIroute voert u door het schitterende RivierPark Maasvallei, een gebied dat nog volop in beweging is. Onderweg ontdekt u onder andere het mysterieuze monument Woodhenge, waar eeuwenoude, bijna zwarte boomstammen in de lucht klauwen en de kracht van de natuur symboliseren. De prachtige natuur op deze route zal u verrassen.

Startpunt: P-plaats naast Kloosterstraat 19, Meers

Meer over de natuurroute
5

Spirituele route (4,5 km)

Een wandelroute met mogelijkheid tot bezinning. In Stein zijn meerdere spirituele en religieuze plekken te bezichtigen, zoals kapellen, wegkruisen en een kerk. Verder ontdekt u Oud-Stein via stegen en trappenpaden en komt u in verrassende natuurgebieden, zoals het Patersbos bij de kasteelruïne van Stein.

Startpunt: St, Martinuskerk, Wilhelminaplein 1, Stein

 

Meer over de Spirituele route

Met het veer de Maas over

Via het veerpontje Hoal Euver ll in Berg aan de Maas kunt u via de Maas naar België. Ideaal voor een grensoverschrijdende wandel- en of fietsroute. Wandelaars en fietsers steken gratis over, gemotoriseerde voertuigen betalen een klein bedrag.

Meer over veerpontje Hoal Euver ll

Fietsroute ‘Rondje Stein’

Fietsroute ‘Rondje Stein' is 31,4 km lang (kan ook gewandeld worden) en voert je langs de historische kernen, monumenten en landschappen binnen de gehele gemeente Stein. Deze route is tot stand gekomen met behulp van Wandelsportcentrum walking limburg.

Goed voorbereid op pad!

Historische fietstocht Maasvallei 1568

Wie nu fietst in het rustige RivierPark Maasvallei, kan zich nauwelijks voorstellen dat dit gebied een belangrijke rol heeft gespeeld aan de vooravond van de 80-jarige oorlog. In oktober 1568 stak Willem van Oranje bij Obbicht met zijn leger over de Maas. En twee edelen uit Stein, de gebroeders Diederik en Gijsbert van Bronckhorst-Batenburg, werden op 1 juni 1568 in Brussel onthoofd. Ontdek het zelf via de historische fietstocht Maasvallei 1568!

Historische fietstocht Maasvallei 1568

Ontdek Maasvallei 1568 per fiets

Hap & Stap Stein

In de groene gemeente Stein kun je culinair genieten combineren met een leuke wandeling. Wandel samen met je vrienden, familie of collega's eens de 'Hap & Stap Stein' route, een gezellige wandeltocht waarbij u op meerdere locaties van een heerlijke amuse kunt genieten.

 

Nog meer wandelplezier

Wandel - en fietsbrochure Sprankelend Stein

Meer over Stein

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website