Bijzondere Mural Napoleonsbaan

Tijdens een ingrijpend moment in zijn leven werd tekenen voor Roy plotseling meer dan een hobby. "Toen mijn opa overleed op mijn tiende, wist ik niet goed hoe ik daarmee om moest gaan," vertelt hij. "Ik merkte dat tekenen me een bepaalde rust gaf en troostend werkte. Toen mijn familie mijn werk zag, kreeg ik veel ontroerde reacties. Mijn ouders zijn nog steeds mijn grootste fans."

Beeldverhaal van Stein

Waar Roy van zijn recente werk het meest trots op is? Het kunstwerk op de drie viaducten in de gemeente Stein onder de A76. "De viaducten vertellen een beeldverhaal van wat er zich in de gemeente afspeelt en heeft afgespeeld. De Steinse industrie, cultuur en natuur worden vertegenwoordigd. Ik vind het belangrijk om veel kleur te gebruiken, zodat de kunstwerken echt spreken. Ik wil vrolijkheid uitstralen en emotie opwekken. Dat lukt gelukkig wel: ik krijg extreem veel leuke reacties op de viaducten!"

 

"Ik wil emoties opwekken met mijn kunstwerken" - Roy Wagemans, Street-art kunstenaar

Een rijke geschiedenis

Roy is geboren en getogen in de gemeente Stein en woont inmiddels met zijn vrouw en twee kinderen op een bijzondere plek. "We wonen in een pand dat al 110 jaar van mijn familie is. Ik ben de vijfde generatie die erin is getrokken. Hiervoor was het van mijn opa, die vroeger ook illustrator was. Achteraf gezien heeft hij behoorlijk veel invloed op mijn leven gehad. Waar mijn opa vroeger een café had, heb ik nu mijn werkatelier. Ik zou daar later een galerie van willen maken, zodat ik mijn kunstwerken kan tentoonstellen."

De man met de monden

Inmiddels heeft Roy zijn eigen studio: Studio Kriss Krass. "Van striptekenen tot grafische vormgeving en van schilderen op doek tot street art: mijn werk is heel gevarieerd. In de kunstwereld sta ik bekend als ‘de man met de monden’. Ik maak kunstwerken van monden met behulp van lipjes van blikjes."