Musea in Stein

Het verleden van Stein is terug te zien in het Streekmuseum Elsloo en bij Stichting Erfgoed Stein. Laat je verrassen door de vele voorwerpen en verhalen.

Historiehuis van de Maasvallei

Het Historiehuis van de Maasvallei is gevestigd in de voormalige Schippersbeurs, een gebouw in Maaslandse stijl uit het begin van de 17e eeuw. Het pand werd gebouwd door de schipper en reder Jan Conincx. De bezoekers maken een reis door de tijd en kunnen zich zo een goed beeld vormen van de woonsituatie, de werkomstandigheden en de levenswijze van de Maaslandse bevolking in de periode van 1650 tot 1950.

Archeologisch Museum Stein

Eind augustus 2017 heeft de heropening van het museum plaatsgevonden. In het nieuwe concept 'van Stein tot Stonehenge' vinden unieke presentaties plaats van 5000 jaar grafcultuur in Nederland, van prehistorie tot aan de Middeleeuwen. Over de wijze van cremeren en begraven, de grafgiften en de veranderingen als gevolg van nieuwe religies en het denken over de dood. Het museum is gebouwd rondom een 5000 jaar oude Neolithische grafkelder, een nationaal archeologisch monument. In de nieuwbouw komt een laagdrempelige erfgoedwerkplaats.

De onontdekte pareltjes van Stein

Erfgoed van Stein

Naast de beschermde dorpsgezichten, de musea en de natuur in Stein zijn er binnen de gemeente meer unieke pareltjes te ontdekken. Dat maakt Stein zo verrassend.

Greenspots in Stein

Stein heeft een grote veelzijdigheid aan natuur. Zo zijn er veel unieke parken en bossen, ligt het midden in RivierPark Maasvalleien kent het vele landschapsvariatie. Sommige delen zijn beschermd dankzij Natura 2000.

Historische kernen

Stein bestaat uit meerdere historische kernen, twee daarvan zijn zelfs bestempeld als beschermd dorpsgezicht.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Stein:

Op het terras van Gasterie de Fontein in Stein met een biertje van Brouwerij de Fontein

Culinair genieten

Voor een lekker hapje en drankje voor, tijdens, of na afloop van een mooie wandeling ben je in Stein op de juiste plek. Vele gezellige terrasjes wachten op jou. Uitgebreid ontbijten, lunchen of dineren kan natuurlijk ook. Hoe dan ook, uit eten in Stein is altijd fijn!

Lees verder

Wakker worden in Stein

Op zoek naar rust en ontspanning? Dan ben je in Stein op de juiste plek. Tijdens je verblijf in Stein ontdek je niet alleen de mooiste pareltjes, maar het is ook de perfecte uitvalsbasis om Zuid-Limburg verder te verkennen, te genieten van RivierPark Maasvallei en een dagje uit in België.

Lees verder
Koppel rustend op een houten bank met uitzicht op de Maas

Wandelen & fietsen

Ontdek Stein in zes prachtige wandelroutes, een rolstoel route, een scootmobiel route en een verrassende fietsroute. Ervaar de diversiteit die Stein te bieden heeft, ontdek de bijzondere verhalen en sta stil bij de schoonheid
van het RivierPark Maasvallei.

Lees verder