Musea in Stein

Het verleden van Stein is terug te zien in het Streekmuseum Elsloo en bij Stichting Erfgoed Stein. Laat je verrassen door de vele voorwerpen en verhalen.

Historiehuis van de Maasvallei

Het Historiehuis van de Maasvallei is gevestigd in de voormalige Schippersbeurs, een gebouw in Maaslandse stijl uit het begin van de 17e eeuw. Het pand werd gebouwd door de schipper en reder Jan Conincx. De bezoekers maken een reis door de tijd en kunnen zich zo een goed beeld vormen van de woonsituatie, de werkomstandigheden en de levenswijze van de Maaslandse bevolking in de periode van 1650 tot 1950.

Archeologisch Museum Stein

Eind augustus 2017 heeft de heropening van het museum plaatsgevonden. In het nieuwe concept 'van Stein tot Stonehenge' vinden unieke presentaties plaats van 5000 jaar grafcultuur in Nederland, van prehistorie tot aan de Middeleeuwen. Over de wijze van cremeren en begraven, de grafgiften en de veranderingen als gevolg van nieuwe religies en het denken over de dood. Het museum is gebouwd rondom een 5000 jaar oude Neolithische grafkelder, een nationaal archeologisch monument. In de nieuwbouw komt een laagdrempelige erfgoedwerkplaats.

De onontdekte pareltjes van Stein

Er valt nog zo veel te ontdekken in Stein: