In 2020 werd Esloo door de ANWB genomineerd
tot een van de vijf allermooiste dorpen van Nederland!


In het beschermd dorpsgezicht Elsloo leiden mooie oude straatjes je naar de maas en het majestueuze Kasteel Elsloo. Het kasteelpark is schitterend, mooi aangelegd, goed onderhouden en biedt een prachtzicht op de rivier. En een beetje fietser moet die iconische Maasberg bedwongen hebben.’ Op deze pagina laten we je kennismaken met Elsloo en nodigen we je graag uit om op bezoek te komen.
Tot ziens in Elsloo!

 

Deze hotspots mag je niet missen

1

Kasteel & Kasteelpark Elsloo

De oorspronkelijke middeleeuwse burcht van Elsloo ligt nu in de bedding van de Maas. Het huidige Kasteel Elsloo bestaat uit de economiegebouwen van een 17e eeuws (niet meer bestaand)
landhuis. Bij dit kasteel werd aan het begin van de 19e eeuw een Engels landschapspark aangelegd. Oorspronkelijke elementen als vergezichten, hellingen, slingerende paden, waterpartijen en bijzondere bomen zijn hier nog aanwezig. Het park staat als geheel onder bescherming van Monumentenzorg en is in eigendom van stichting Limburgs Landschap

Meer over Kasteel & Kasteelpark Elsloo
2

Streekmuseum Elsloo

Het museum is gevestigd in de voormalige Schippersbeurs, een gebouw in Maaslandse stijl uit het begin van de 17e eeuw. Het pand werd gebouwd door de schipper en reder Jan Conincx. De bezoekers maken een reis door de tijd en kunnen zich zo een goed beeld vormen van de woonsituatie, de werkomstandigheden en de levenswijze van de Maaslandse bevolking in de periode van 1650 tot 1950.

Meer over Streekmuseum Elsloo
3

Sint Augustinuskerk

De kerk is gebouwd nadat de middeleeuwse mergelstenenkerk in 1843 tijdens een storm was ingestort. De kerk herbergt diverse bezienswaardigheden, zoals het uit de 13de eeuw stammende ‘houten kruis van Catsop’ en een ‘Sint Anna te Drieën’ van de
Meester van Elsloo (16e eeuw). Deze kerk is door de inwoners gebouwd uit zelfgebakken stenen naast de ingestorte kerk van mergel uit de 15de eeuw. Links van de hoofdingang is de toegang tot een aparte Maria devotiekapel (vrij toegankelijk).

Wandelroutes in Elsloo

Ontdek onze nieuwe wandel- en fietsbrochures

Meer over Stein

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website