Video's en Blogs over Stein

Maak kennis met onze inwoners

Veel inwoners vertellen maar al te graag hoe mooi en bijzonder hun gemeente is. Bekijk de video's van onze locals met een hart voor de Maasvallei.

Ontmoet Erwin Reeskens, imker uit Stein.

Geproduceerd door Mosasaurus Film Productions | www.mosasaurusfilm.nl
© 2023 Mosasaurus Film Productions

Ontmoet Ed Schaap, kunstschilder uit Stein.

Geproduceerd door Mosasaurus Film Productions | www.mosasaurusfilm.nl
© 2023 Mosasaurus Film Productions

Maak kennis met Mischa Hamers, leefstijlkok uit Stein.

Geproduceerd door Mosasaurus Film Productions | www.mosasaurusfilm.nl
© 2023 Mosasaurus Film Productions

Ontmoet John Willems, kunstenaar uit Stein.

Geproduceerd door Mosasaurus Film Productions | www.mosasaurusfilm.nl
© 2023 Mosasaurus Film Productions

Verhalen van genieters in Stein

Ook social influencers ontdekken steeds meer de rust, de Maas, heerlijke eten en drinken en de mooie greenspots van Stein. Lees hieronder hun ervaringen en kom stil genieten in Stein!

Blogs & Vlogs

Travelchecker 1

Stil genieten in Stein werd ons beloofd. Wel het was er stil, en genieten deden we met de grote G. We delen deze verborgen parel graag met je.

Travelchecker 2

Dat we genoten hebben in Stein, dat las je al in onze reisreportage. We geven je onze favoriete hotspots in deze verborgen parel nog mee in dit overzicht.

Lekker eten met Linda

Zodra we de auto uitstapten voelden we de relaxte sfeer. Een heerlijke plek om even tot rust te komen en te genieten van elkaar.

Puur op reis 1

Tijdens onze korte twee-daagse break in Stein stappen we op de fiets, ontdekken per kajak de stroomversnellingen in de Grensmaas en worden culinair in de glutenvrije watten gelegd.

Puur op reis 2

Met de zomerse temperaturen van nu hoef je voor een lekker weekendje weg helemaal niet naar het buitenland. Sterker nog, ook in Nederland hebben we heerlijke plekjes voor een actieve, en culturele minitrip.

Trvlmrk

Wil je naar Limburg? Vergeet Maastricht of Valkenburg, maar schakel een tandje terug en ontdek de rust en de natuur in deze mooie gemeente.

Stralend Schrijven

Wat fijn dat het goed weer was tijdens ons weekend in Stein (Zuid-Limburg)! We hadden namelijk allemaal plannen binnen de gemeente Stein

Team Reisgoesting

Of ik eens op bezoek wilde komen in Stein. Die vraag kreeg ik op een dag in mijn mailbox. Ik wist niet waar Stein lag, of wat ik er mij bij moest voorstellen, maar avontuurlijk als ik ben, kon ik dat niet afslaan. Ik dus naar Stein. Met de trein.

Op pad met Jenneke - Spirituele Route Stein (10.2 km)

Tijdens deze wandelroute verken je het dal van de Ur, een beek die vanuit het Zuid-Limburgse heuvellandschap uitmondt in de Maas.

 

Op een hoogte in het dal ligt Stein, een Limburgs plaatsje met een rijke omgeving. Zo bevindt zich er het kasteelpark, met in het midden op een eiland de ruïne van Stein – de laatste overblijfselen van het originele Stein. Onderweg kun je uitwijken naar 't Brook en Ziepe, een historisch groengebied in de beemden van Stein, met rijke begroeiing en veel water.

 

Een gebied dat niet kan ontbreken op de route. Ook kom je langs het Steinerbos, archeologiemuseum Stein en brouwerij de Fontein. De route is te volgen via de oranje paaltjes.

Er valt nog zo veel te ontdekken in Stein:

Op het terras van Gasterie de Fontein in Stein met een biertje van Brouwerij de Fontein

Culinair genieten

Voor een lekker hapje en drankje voor, tijdens, of na afloop van een mooie wandeling ben je in Stein op de juiste plek. Vele gezellige terrasjes wachten op jou. Uitgebreid ontbijten, lunchen of dineren kan natuurlijk ook. Hoe dan ook, uit eten in Stein is altijd fijn!

Lees verder

Wakker worden in Stein

Op zoek naar rust en ontspanning? Dan ben je in Stein op de juiste plek. Tijdens je verblijf in Stein ontdek je niet alleen de mooiste pareltjes, maar het is ook de perfecte uitvalsbasis om Zuid-Limburg verder te verkennen, te genieten van RivierPark Maasvallei en een dagje uit in België.

Lees verder
Koppel rustend op een houten bank met uitzicht op de Maas

Wandelen & fietsen

Ontdek Stein in zes prachtige wandelroutes, een rolstoel route, een scootmobiel route en een verrassende fietsroute. Ervaar de diversiteit die Stein te bieden heeft, ontdek de bijzondere verhalen en sta stil bij de schoonheid
van het RivierPark Maasvallei.

Lees verder