Groep Koninckspaarden langs de Maas

Welkom in RivierPark Maasvallei

Grensverleggend...

Rivier de Maas boetseerde in Limburg door de eeuwen heen een veelzijdig en boeiend landschap. Er ontstond een wirwar van oude stroomgeulen, afgesneden meanders, dijken en uiterwaarden en een typische fauna en flora. Historische steden en markante dorpen getuigen van een verleden vervlochten met de Maas. Pak je fiets, trek je wandelschoenen aan en ontdek het nieuwe grensoverschrijdend (toeristisch recreatief) natuurgebied Rivierpark Maasvallei zelf.

Ontdek RivierPark Maasvallei

Wandelen in RivierPark Maasvallei

De Maasvallei staat garant voor urenlang wandelplezier. Aan Belgische zijde zijn er zes uitgewerkte wandelgebieden, aan Nederlandse zijde één. Samen zijn ze goed voor meer dan 200 km aan wandelroutes die je de mooiste plekjes in het RivierPark tonen. In Nederland wordt er momenteel hard gewerkt aan de verdere uitbouw van het RivierPark Maasvallei. Echter kun je het gebied wel al verkennen vanuit de verschillende Maasdorpen.

Fiets veerpontje 't Veerke tijdens een overtocht over de Maas vanuit Grevenbicht

Op en neer met het veer!

In het RivierPark Maasvallei kun je zowel genieten van de Nederlandse en Belgische gastvrijheid. Je kunt beide landen bereiken via bruggen, maar via één van de vijf veerpontjes is natuurlijk veel leuker. Bekijk de locaties en actuele vaartijden van de veerpontjes.

Fietsen in RivierPark Maasvallei

Fietsend door het RivierPark Maasvallei wordt de eigenheid en charme van het gebied onmiddellijk duidelijk. De winterdijken zijn autovrij zodat je er ongestoord kilometers aan elkaar kan rijgen terwijl je ten volle geniet van het prachtige uitzicht. Niet voor niets is de Maasvallei de nummer één streek voor fietstoeristen! Dankzij het uitgebreide fietsroutenetwerk in België en Nederland kun je je eigen fietsroute samenstellen aan de hand van fietsknooppunten die in beide richtingen aangegeven staan.

Zo bepaal je zelf welke richting je uitgaat en hoe lang de rit is. De fietsroutenetwerken sluiten naadloos op elkaar aan. Het systeem is hetzelfde, alleen de kleur van de bordjes verschilt. In België volg je blauwe bordjes, in Nederland groene.