Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Elsloo

Elsloo

In de oude kern van Elsloo heeft de tijd stilgestaan. Dit stukje is een onontdekte parel met beklinkerde straten en oude, bakstenen huizen met rood-witte luikjes. Langs de Maas ligt het prachtige Kasteel Elsloo. Oorspronkelijk was het groter, maar de rivier spoelde het gedeeltelijk weg. Er staat nog steeds een sprookjesachtig kasteel met een begroeide kasteeltoren, een oude molen en een kasteelpark vol wandelpaadjes langs bomen, bronnen, watervalletjes en vijvers.
Elsloo is het ‘oudste boerendorp van Nederland’. Hier zijn vondsten gedaan van 5000 voor Christus, die aantonen dat de Bandkeramiekers, Europa’s eerste boeren, zich hier hadden gevestigd. In Streekmuseum Elsloo leer je alles hierover.

Overnachten in Elsloo

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website