Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Elsloo

Elsloo

Elsloo heeft Bandkeramische “wortels”. Opgravingen in het midden van deze eeuw verricht, hebben dat aangetoond. De vondsten zijn zo uniek dat de bandkeramische historie van Elsloo een internationaal en nationaal begrip is. Evenzo is de Romeinse tijd niet ongemerkt aan Elsloo voorbij gegaan. De oorspronkelijke middeleeuwse burcht van Elsloo werd omstreeks 1640 definitief door de Maas verzwolgen. Daarna werd het huidige kasteelcomplex gebouwd. 

Diverse inwoners van Elsloo verdienden hun bestaan met de handel en de scheepvaart op de Maas. Een beroemde Maasschipper uit Elsloo was Jan Coninx wiens huis nog boven op de Maasberg ligt. Hij vervoerde voornamelijk de bekende Naamse steen die in het hele stroomgebied van de Maas als bouwmateriaal werd gebruikt.

Het Heemkundemuseum, gelegen Op de Berg, geeft een goed beeld van de woon- en leefwijze van de vroegere inwoners van Elsloo.

Overnachten in Elsloo

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website