Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Stein

Stein

Stein is ontstaan doordat twee broers Elsloo moesten delen. Een van de broers ging zich toen ‘van Steyn’ noemen. Midden in het kasteelpark Stein ligt een eiland met daarop de ruïne van kasteel Stein. Het waterkasteel dateert uit de 13e eeuw.

Het ligt op een hoogte in het dal van de Ur. Door de eeuwen heen is er veel aangepast en bijgebouwd. Van het oudste gedeelte is nu nog slechts een imposante ruïne overgebleven. Voor een plezierige actieve gezinsdag is het Steinerbos de aangewezen plek.

Het is een uniek recreatiepark met o.a.: zwembaden, speeltuinen, diverse leuke attracties, zonnige ligweide met schaduwpartijen en onder meer educatieve zaken als een IVN-heemtuin en een schitterende kinderboerderij.

Overnachten in Stein

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website