Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Urmond

Urmond

Boven Stein, doorsneden door het Julianakanaal, ligt het verrassende dorp Urmond. Vooral Oud-Urmond, het historische deel links van het kanaal, is erg idyllisch. Hier trekt de terpkerk de aandacht, deze 14e-eeuwse kerk is ommuurd en staat op een aanzienlijke verhoging. Vlakbij en nog een stuk hoger, torent de witte Protestantse kerk boven het geheel uit. Ertussen liggen historische woonhuizen die samen het beschermd dorpsgezicht vormen. Ook het Schippershuis uit 1612 dat tegenover de kerk ligt, is hier onderdeel van.

Aan de andere kant van het kanaal ligt het moderne gedeelte, een dorpskern met alles erop en eraan. Hier staat een heuse Bokkenrijderskapel en een van de oudste windmolens van Nederland, de Standerdmolen.

Overnachten in Urmond

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website