detail

Cultuurroute ST01

Voor een unieke wandelervaring kun je terecht in Urmond, in het prachtige gebied van het Rivierpark Maasvallei. Je begint je tocht al mooi bij de Standerdmolen, waar je ook kunt parkeren. 

De wandelroute leidt je langs het Terpkerkje en het veerpontje Hoal Euver II – stap op in het Nederlandse Berg en wandel aan de andere kant weer verder in het Belgische Meeswijk. 

De lichtblauwe paaltjes (waarvan de afgeschuinde bovenkant de looprichting aangeven), brengen je bovendien naar de heerlijke koffie van hotel Knoors.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Stein, Hart van de Maasvallei

In het hart van het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei, ligt de gemeente Stein. Laat je verrassen door Stein met zes thematische wandelroutes en de mooiste fietsroute van Stein.
+6

Start- en eindpunt


Maasoever in Berg aan de Maas (Maasstraat)

Soort route


Wandelroute

Afstand


8,7 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Op pad met Jenneke in Urmond

Jenneke wandelt de cultuurroute ST01 door Urmond, waar je prachtig kunt wandelen en kunt genieten van de natuur en knusse dorpjes. Kijk je mee?
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt