detail

Historisch Stein Elsloo ST03

Dat de fraaie plaats Stein en het naburige Elsloo een lange geschiedenis hebben, zie je aan de interessante bezienswaardigheden op deze wandelroute. 

Download de routebeschrijving en volg de route langs de blauwe paaltjes (waarvan de afgeschuinde bovenkant de looprichting aangeven) naar kasteel Elsloo, Gasterie de Fontein, streekmuseum Schipperbeurs, de historische kern van Elsloo en de ruïne van Stein. 

Bij eetcafé Auwt Aelse krijg je de heerlijkste streekgerechten in het mooie historische centrum van Elsloo. Parkeren kan bij Gasterie de Fontein, waar je ook op het riante terras in de zon kunt zitten.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Stein, Hart van de Maasvallei

In het hart van het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei, ligt de gemeente Stein. Laat je verrassen door Stein met zes thematische wandelroutes en de mooiste fietsroute van Stein.

Start- en eindpunt


Parkeerplaats Terhagen, Terhagen 1, 6181 HR, Elsloo

Soort route


Wandelroute

Afstand


9,4 km

Moeilijkheidsgraad


Gemiddeld
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Op pad met Jenneke

Jenneke wandelt route ST03 door de fraaie plaatsen Stein en Elsloo. Kijk je mee? 
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt