detail

Natuurroute ST04

Tussen het Julianakanaal en de snelstromende Maas ligt een prachtig, waterrijk natuurgebied. Vanaf de oevers van de imposante rivier kijk je uit over de grindbanken en naar België aan de overkant.

Op de Natuurroute ontdek je het mysterieuze monument Woodhenge, waar eeuwenoude, bijna zwarte boomstammen in de lucht klauwen en de kracht van de natuur symboliseren. 

Werkzaamheden Project Grensmaas
De werkzaamheden rondom Maasband hebben invloed op de loop van deze route. Door de werkzaamheden kan de situatie in het veld per maand verschillen. De groene paaltjes onderweg worden aangepast aan de veranderende omstandigheden!

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Het Beste van Stein

In het hart van het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei, ligt de groene gemeente Stein, een waar wandel- en fietsparadijs en voor velen een nog onontdekt stukje Zuid-Limburg.

Start- en eindpunt


Kloosterstraat 19, 6181 NJ Elsloo (Meers), Netherlands

Soort route


Wandelroute

Afstand


13,5 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

Wandelboswachter Ellen

Wandelboswachter Ellen liep deze route in Rivierpark Maasvallei en vertelt je alles over de 2000 jaar oude bomen en de nieuwe natuur die begraasd wordt met konikpaarden en gallowayrunderen. 
Lees verder

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt