Spirituele Route ST05

Spirituele Route ST05

Tijdens deze wandelroute verken je het dal van de Ur, een beek die vanuit het Zuid-Limburgse heuvellandschap uitmondt in de Maas. Op een hoogte in het dal ligt Stein, een Limburgs plaatsje met een rijke omgeving. 

Zo bevindt zich er het kasteelpark, met in het midden op een eiland de ruïne van Stein de laatste overblijfselen van het originele Stein. Onderweg kom je door 't Brook en Ziepe, een historisch groengebied in de beemden van Stein, met rijke begroeiing en veel water. 

Ook kom je langs het archeologiemuseum Stein en Gasterie de Fontein. Download de routebeschrijving en volg de oranje paaltjes (waarvan de afgeschuinde bovenkant de looprichting aangeven). 


Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Stein, Hart van de Maasvallei

In het hart van het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei, ligt de gemeente Stein. Laat je verrassen door Stein met zes thematische wandelroutes en de mooiste fietsroute van Stein.

Start- en eindpunt


St Martinuskerk, Wilhelminaplein 1, 6171 EN Stein

Soort route


Wandelroute

Afstand


5,1 km

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart
Logo Visit Zuid-Limburg Jenneke ontdekt deze route

Jenneke ontdekt deze route

Jenneke neemt je mee op de Spirituele Route ST05 door Stein. Bekijk haar ervaringen in de vlog.
Bekijk video

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt