Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Speurders en ontdekkingsreizigers opgelet! Ben jij klaar voor het Auvermenkes mysterie? Gewapend met een rugzak vol attributen, waaronder een metaaldetector, ga je op verschillende manieren op zoek naar de ondergrondse gang van de Auvermenkes.

Auvermenkes

Uit oude verhalen blijkt dat er heel lang geleden in en rondom het kasteel Stein, Auvermenkes leefden. De Auvermenkes waren niet alleen klein, maar ze konden zich ook onzichtbaar maken. Ze leefden in geheime ondergrondse kelders van het kasteel waar ze allerlei klusjes deden. Deze kelders konden alleen bereikt worden via geheime gangen die tegenwoordig nog steeds bestaan, maar bijna onvindbaar zijn.

Geheime ondergrondse gang!

Tijdens deze tocht ga je op zoek naar de ingang van zo’n geheime ondergrondse gang! Om deze te ontdekken dienen vijf verschillende opdrachten te worden voltooid in en rondom het gebied van Brouwerij de Fontein. Elke oplossing van een opdracht helpt je een stukje verder en uiteindelijk zal je voor de geheime ingang van een ondergrondse gang komen te staan. Muzikale kennis, puzzelen, speuren naar letters op verschillende plekken en met de metaaldetector aan de slag ……. al deze competenties zul je nodig hebben om de oplossing te vinden.

Het Auvermenkes mysterie is geschikt als gezinsuitje, teambuilding, groepsuitje of familiedag en duurt 2- 2,5 uur.  Leuk voor zowel voor kleine en grote groepen en voor jong en oud!|

De tocht is verkrijgbaar bij Brouwerij de Fontein in Stein (ondergenhousweg) en in later stadia is de tocht ook online te bestellen. Boeken vooraf wordt aanbevolen om er zeker van te zijn dat je de tocht kunt lopen. Verder is reserveren verplicht voor *groepen boven de 6 personen. Kosten van de tocht zijn:

  • Volwassenen € 13,50 per persoon
  • Kinderen 5 t/m 12 jaar € 8,50 per persoon
  • Kinderen tot 5 jaar GRATIS
  • Alleen te wandelen op woensdag t/m zondag
  • Starten kan vanaf 10.00 uur, laatste starttijd vanaf 15:30 uur.

*Ook het Auvermenkes Mysterie houdt zich aan de gestelde Corona-Maatregelen. Meer informatie en direct reserveren kan hier.

Meer over Stein

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website